Pensionistunderholdning.dk
En del af Showbizz Danmark

Birthe Wilke

Overskrift til kunstnerbeskrivelse:
Birthe Wilke
Kort beskrivelse:

Birthe Wilke har skrevet sig ind i dansk underholdnings historie som én af 1950'erne og 60'ernes mest populære, danske sangerinder. Hun var her, der og alle vegne: Indspillede omkring 100 grammofonplader, medvirkede som Danmarks første bidrag til Det Europæiske Melodi Grand i 1957 (med et lidt for langt afslutningskys til Gustav Winckler), medvirken i Tivoli Revy med bl.a. Osvald Helmuth osv. Men i 1965 stoppede hun pludselig karrieren for at hellige sig privatlivet. Hør Birthe Wilkes historie fortalt af Birthe Wilke selv.


MERE OM FOREDRAGET OG BIRTHE WILKE:
Oplev Birthe Wilke, som startede sin karriere i 1951 på National Scala i København. Hun slog for alvor i gennem i 1955 med "Den gamle gartners sang", som hun sammen med kgl. operasanger Mogens Wedell lancerede i Volmer Sørensens store radioudsendelse "Hver anden lørdag". Den var i mange år en af de mest ønskede plader i Giro 413. I 1957 medvirkede hun i Danmarks første "Melodi Grand Prix", hvor hun sammen med Gustav Winckler sang "Skibet skal sejle i nat". I den internationale finale spåede man dem en første plads, men som mange sikkert husker, kom et meget laaangt kys på tværs, og det blev i stedet til en tredjeplads.


I 1959 deltog Birthe endnu engang i det internationale Melodi Grand Prix i Cannes i Frankrig med "Uh, jeg ville ønske jeg var dig". Birthe indspillede omkring 100 grammo¬fonplader, hvoraf mange blev "landeplager". Hun medvirkede også i fem spille¬film, mest som sangerinde. I 1957 var hun engageret til "Max Hansens Tivolirevy", hvor desuden Osvald Helmuth, Bodil Udsen, Holger Juul Hansen m.fl. medvirkede. I slutningen af 1965 stoppede hun sin karriere for at hellige sig privatlivet.

Lang beskrivelse:
Billede 2:

Forespørgsel

Kontaktoplysninger


Billede 1:
Birthe Wilke