Pensionistunderholdning.dk
En del af Showbizz Danmark

Tonny Landy

Overskrift til kunstnerbeskrivelse:
Tonny Landy
Kort beskrivelse:

Den blændende fortæller Tonny Landy beretter om over 50 års karriere i en blandet landhandel: Det Kgl Teater, Spørg Bare udsendelser på DR, parløb med Tove Hyldgaard, spændende kolleger osv.


Tonny Landy fortæller om sin barndom som ”nøglebarn” under og efter 2. verdenskrig. Om sin debut som drengesanger og om at være landskendt for sin medvirken som en af dansk musiklivs mest benyttede sangere, foredragsholdere og undervisere, samt ansat ved Det kgl. Teater i ca. 30 år.


Tonny Landy fortæller morsomt og levende om mange af de mennesker og kolleger, han traf undervejs – om 50 års partnerskab både professionelt og privat med Tove Hyldgaard – om gæstespil i udlandet - og om livet på og bag scenen. Tonny Landy fortæller også om det utrættelige arbejde med sig selv og med den uhelbredelige Parkinsons sygdom, som han pådrog sig i mild grad i en sen alder, uden at det fik lov til at påvirke hans professionelle hverdag


Alt dette og meget mere bliver fortalt med Tonny Landy’s specielle form for humor, som slog så stærkt igennem i hans medvirken gennem 9 år i Danmarks Radio’s serie ”Spørg bare – og få svar”!


Om Tonny Landy

Tonny Landy er én af Danmarks mest markante tenorer, der i 2009 kunne fejre 50 års jubilæum. Allerede som 12-årig indspillede han sin første plade og efter endt uddannelse på konservatoriet og operaskolen scenedebuterede han i 1966 på Det Kgl. Teater som Alfredo i ”La Traviata” I 1978 blev Tonny Landy fastansat ved Det Kgl. Teater, og han medvirkede ved dette teater frem til 1994 i mere end 700 forestillinger fordelt over ca. 40 partier i det lyrisk-dramatiske repertoire.


I perioden 1980-94 var Tonny Landy forstander for Operaakademiet og han har siden 1986 desuden fungeret som lærer ved Musikkonservatoriet i København og Det Jyske Musikkonservatorium i Århus.


Tonny Landy`s karriere omfatter gæsteoptrædender og koncerter i bl.a. Sverige, Norge, Tyskland, Grønland, England, Italien, Schweiz, Tjekoslovakiet, Soviet-Unionen, Bangkok, Singapore, Sydafrika og USA, og han har desuden medvirket ved en række grammofon- og CD indspilninger, ligesom han har deltaget i utallige produktioner for dansk og svensk radio og TV.


Lang beskrivelse:

Billede 2:

Forespørgsel

Kontaktoplysninger


Billede 1:
Tonny Landy